woensdag 18 februari 2015

Poolster, schip in brand??

Op weg naar Den Helder varend door het Engels Kanaal werd een nucleaire aanval geoefend. Wij als BVP moesten dan helemaal naar beneden in het schip schuilen in de kofferbergruimte. Het was niet echt comfortabel daar en gewoonlijk moest je er een behoorlijke tijd zitten. Ondertussen werd de prewet installatie getest, de Poolster was het eerste schip met een prewet installatie, dit om radioactief materiaal weg te spoelen.
Wij zaten ons daar beneden dus al een tijdje te vervelen in dat benauwde hok toen er opeens vliegrol op post werd gepraaid. Er waren geen vliegoperaties geplanned dus we waren verbaasd en snelden naar de hangaar om een Wasp vlieggereed te maken en buiten te zetten.
In de hangaar aangekomen hoorden we echter een heel vreemd geluid van buiten en nadat we de hangaardeur hadden geopend zagen we daar tot onze verbazing een rescue helicopter van de RAF staan.

Wat bleek; door de prewet installatie leek het van afstand alsof de Poolster in de brand stond en er was alarm geslagen en de kustwacht gewaarschuwd die een helicopter had gestuurd.
Hieronder een foto van de onverwachte bezoeker, de door westland in licentie gebouwde S-55, Whirlwind genoemd.


Westland Whirlwind (S-55)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten