vrijdag 1 mei 2015

April 1981, VSQ 860 met een HDO/VDO op de van Nes

Omdat ik bijna een jaar was weggeweest in verband met de opleiding op Erfprins was er nogal veel nieuw personeel op het squadron en toen ik een van die nieuwe mensen vertelde dat ik de sonar opleiding had gevolgd in Frankrijk keek hij me vreemd aan en vertelde dat een collega radiomonteur, Han Boswinkel, had verteld dat hij in Frankrijk was geweest en de enige specialist was.
Wat was het geval, voordat ik de opleiding inging had ik fabrieksdocumentatie aan hem gegeven omdat de officiele handboeken voor de B Lynx nog niet gereed waren. Ik had hem gezegd dat hij die informatie ook moest delen met de andere monteurs.
Hij hield die boeken echter voor zich zelf en deed zich voor als de sonar specialist. Misselijke man. Ik werd zelfs eerst niet geloofd en heb toen mijn getuigschriften moeten laten zien om het te bewijzen.
Omdat de "specialist" echter nog niet met de Wasp had gevaren moest hij de Wasp bevoegdheid halen en ging aan boord met de Wasp wat hij ervoer als een degradatie. Hij heeft daarna ook snel de marine verlaten.
Zullen we het karma noemen?

formatie vlucht boven de Wieringermeer

half april ook een week gedetacheerd geweest op Hr Ms van Nes voor HDO/VDO opleidingen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten